Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/szuperki/webdiler.hu/html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2715 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/szuperki/webdiler.hu/html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2719 Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /chroot/home/szuperki/webdiler.hu/html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3624 Szúnyogriasztó | Szívlabor

Boldog nyári esték igazi megrontója az apró de nagyétkű szúnyoghadsereg. Van egy egyszerű, mégis humánus módszer, amivel nem pusztítjuk el, csupán megkérjük őket, hogy ne itt vacsorázzanak.

A szúnyogok repülés közben 45 és 67 Hz közötti hangfrekvenciát adnak ki, mérettől függően. A nőstény szúnyogok nem olyan nagy haverok, (talán a Homo sapiens női egyedeinél tapasztalható természetes irigységhez hasonlóan) ezért igyekeznek kerülni egymást. A módszer ezt használja ki. Próbáljunk egy 56 Hz-es frekvenciát sugározni magunk köré. Ez az a hang, amely hatással van a legtöbb betolakodóra.

A legegyszerűbb telefonról vagy egy kisebb méretű hangszóróval számítógépről teríteni ezt a hangot, de lehet akár milyen hanggenerátorról is bombázni őket. A hangerőt éppen hogy csak hallhatóra kell állítani úgy, hogy minket még ne zavarjon. Ez kb. 10 méteres körben nyugalmat biztosít számunkra.

Egy remek, kisméretű program ingyenesen letölthető és használható a Gilszkilabor oldaláról (letöltési link a lap alján .rar tömörítéssel)